27 Nisan 2020 Pazartesi

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir


Dijital pazarlama, elektronik ortamda ürünlerin tanıtılarak satış yapıldığı bir pazarlama türüdür. Özellikle günümüzde bilgisayar ve telefon kullanımının arması ile birlikte insanlar dükkan açarak boş masraf yapmak yerine e ticaret yaparak dijital pazarlama sayesinde kısa sürede hedef kitleye markasını yayabiliyor. Dijital pazarlama İnstagram, Facebook ve Google sitelerinde sıklıkla yapılır ve insanlar da ürün satın alacağı zaman dijital pazarlama yapan siteleri daha çok tercih ediyor.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin %50’si dijital pazarlama yapışan sitelerden alışveriş yapıyor. Dijital pazarlamanın hem alıcıya hem de satıcıya çok iyi avantajları bulunuyor. Ürünü alacak kişi kargo ile istediği ürünü ayağına kadar getirebiliyor. Satıcı açısından dijital pazarlamanın önemi ise çok fazla masraflı olmamasıdır. Sadece vergi ve sermaye ile dijital pazarlama yapılabilir.

Dijital Pazarlama ile En Çok Satılan Ürünler


Dijital pazarlama alanında en çok satılan ürünler arasında tekstil ürünleri, küçük ev aletleri ve çocuk oyuncakları gibi ürünler yer alıyor. Ancak daha farklı sektörlerde de dijital pazarlama yapılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder